Топ вести

Рецепти

Ароматни джинджифилови сладки – лесна рецепта и малко коледно настроение

Ароматни джинджифилови сладки – лесна рецепта и малко коледно настроение

Ароматни джинджифилови сладки – лесна рецепта и малко коледно настроение Няма аромат, който да ни връща към зимните празници така, както този на прясно изпечени джинджифилови сладки. Комбинацията от джинджифил, канела, карамфил и топло масло създава усещане за уют, което изпълва целия дом. А най-хубавото? Тези сладки са невероятно лесни, подходящи

Баклава с ядки

Баклава с ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Форма за печене се намазва с малко от мазнината. Корите се разделят приблизително на три части. На дъното се подреждат една трета от корите, като всяка се намазва с масло и олио. Смлените орехи се смесват със захарта и канелата. Поръсва се равномерен слой от ореховата смес. Подрежда се втория слой кори, отново намазани с масло и

Торта Капрезе – уникален десерт с небесен вкус

Торта Капрезе – уникален десерт с небесен вкус

Тази торта е типична за остров Капри. Уникалният десерт с небесен вкус има меко сърце от бадеми и тъмен шоколад, което е скрито под нежна, хрупкава коричка, щедро и красиво декорирана с пудра захар. Създадена през 1920 година от умелите, но вероятно твърде притеснени ръце на сладкаря Кармине Ди Фиори, който в старанието си да бъде перфектен пред клиенти

Как се готвят неустоимо вкусни телешки опашки

Как се готвят неустоимо вкусни телешки опашки

Телешките опашки, често наричани волска опашка или oxtail в международната кухня, са едно от онези месни удоволствия, които изискват време, търпение и любов към процеса. Този вид разфасовка е богат на съединителна тъкан и колаген, което означава, че при правилно готвене месото става изключително нежно и ароматът – дълбок и комплексен. Основната тайна

Яйца със зеленчуци на тиган

Яйца със зеленчуци на тиган

Необходими продукти: Начин на приготвяне: Чесънът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина за минута, заедно с нарязания на полумесеци червен лук. След това се добавят гъбите и разполовените чери домати и се готвят, докато омекнат. След това се добавят чушките, нарязани на пръчици. Щом и те омекнат, а течността от зеленчуците се поизпари, се добавят

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах