Коледна трапеза по джоба на всеки
Mila | преди 3 часа
Коледната трапеза в българския дом винаги е била разказ. За земята, която ни е хранила. За сезоните. За умението да направиш много от малко. Дори днес, когато цените често ни карат да въздишаме още в магазина, традиционната българска кухня остава най-сигурният начин да сложим богата, автентична и празнична маса, без да изпитваме финансово напрежение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ фъстъчено масло – 200 г масло – 80 г, меко кафява захар – 120 г кристална захар – 60 г яйце – 1 бр. ванилия – 1 ч.л. брашно – 180 г бакпулвер – 1 ч.л. сол – 1 щипка печени фъстъци без сол – 120 г НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Включваме на 180°C и застиламе две тави с хартия за печене. С миксер разбиваме фъстъченото масло, мекото масло, кафявата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ бутертесто – 1 пакет (около 400 г) доматен сос – 4 – 5 с.л. домати – 2 бр. артишок (от буркан) – 200 г червен лук – 1 малка глава кашкавал – 120 г, настърган, или моцарела зехтин – 2 с.л. сушен риган или босилек – 1 ч.л. сол – на вкус черен пипер – на вкус лют пипер или чили люспи – по желание НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Бутер тестото се
Необходими продукти: Начин на приготвяне: Може да използвате както прясно краве мляко, така и вашето любимо ядково мляко. Въпрос на избор също е и какъв подсладител ще използвате. Може да използвате мед или сироп от агаве, но също така може да заложите на захар или пък еритритол. В купа изсипвате семената чия, добавяте избрания от вас подсладител,
Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.