Пухкава погача за Бъдни вечер със суха мая
Струма | преди 8 часа
Необходими продукти: Начин на приготвяне:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Форма за печене се намазва с малко от мазнината. Корите се разделят приблизително на три части. На дъното се подреждат една трета от корите, като всяка се намазва с масло и олио. Смлените орехи се смесват със захарта и канелата. Поръсва се равномерен слой от ореховата смес. Подрежда се втория слой кори, отново намазани с масло и
Тази торта е типична за остров Капри. Уникалният десерт с небесен вкус има меко сърце от бадеми и тъмен шоколад, което е скрито под нежна, хрупкава коричка, щедро и красиво декорирана с пудра захар. Създадена през 1920 година от умелите, но вероятно твърде притеснени ръце на сладкаря Кармине Ди Фиори, който в старанието си да бъде перфектен пред клиенти
Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.