Топ вести

Рецепти

Рецепта на деня: Напукани коледни сладки с ябълково брашно

Рецепта на деня: Напукани коледни сладки с ябълково брашно

Необходими продукти: ябълково брашно - 100 г; пълнозърнесто брашно - 80 г; масло - 60 г; кафява захар - 60 г; канела - 1 ч.л.; кориандър - 1 ч.л.; бакпулвер - 1 пакетче /10 г/; сол - щипка; орехи - 40 г; яйце - 1 бр. /65 г/ скир - 4 с.л. /или кисело мляко/; пудра захар за поръсване. Начин на приготвяне: В купа разбийте яйцето със захарта и скира. Разтопете

Агнешко бутче с малки печени картофи, сушени плодове и подправки

Агнешко бутче с малки печени картофи, сушени плодове и подправки

Когато става въпрос за празнична трапеза, няма нищо по-специално от вкусно и ароматно ястие, което да събере всички на масата и да създаде незабравими спомени. Агнешко бутче е едно от тези ястия, които не само че разкрива богатството на традиционната кухня, но и впечатлява със своето елегантно излъчване и неустоим вкус. Съчетаването на нежното месо

Коледна трапеза по джоба на всеки

Коледна трапеза по джоба на всеки

Коледната трапеза в българския дом винаги е била разказ. За земята, която ни е хранила. За сезоните. За умението да направиш много от малко. Дори днес, когато цените често ни карат да въздишаме още в магазина, традиционната българска кухня остава най-сигурният начин да сложим богата, автентична и празнична маса, без да изпитваме финансово напрежение

Бързи фъстъчени бисквити

Бързи фъстъчени бисквити

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ фъстъчено масло – 200 г масло – 80 г, меко кафява захар – 120 г кристална захар – 60 г яйце – 1 бр. ванилия – 1 ч.л. брашно – 180 г бакпулвер – 1 ч.л. сол – 1 щипка печени фъстъци без сол – 120 г НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Включваме на 180°C и застиламе две тави с хартия за печене. С миксер разбиваме фъстъченото масло, мекото масло, кафявата

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах