Топ вести

Рецепти

Науката има отговор дали пилешката супа помага при боледуване

Науката има отговор дали пилешката супа помага при боледуване

Всички сме виждали и чували препоръката да се яде пилешка супа, когато сме настинали. Реално това е било предписвано средство за лечение още от XII век. В крайна сметка науката потвърждава ли позитивния ефект? Оказва се, че супите могат да помогнат за облекчаване на симптоми като запушен нос и дори да подсилят имунната система, за да се пребори с болестта

Ето я тайната на перфектните пилeшки бутчета - най-доброто мезе за бира

Ето я тайната на перфектните пилeшки бутчета - най-доброто мезе за бира

Разядка с авокадо и яйца

Разядка с авокадо и яйца

Ако все още не сте попаднали на нашата рецепта за разядка от авокадо в Instagram, т значи е време да се запознаете с нея. Приготвя се лесно и единственият нестандартен продукт в нея е самото авокадо. Всичко друго би трябвало вече да се намира в хладилника ви. Тази разядка в подходяща за неделен брънч със семейството или за здравословно похапване по

Двойнофъстъчени сладки

Двойнофъстъчени сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected] За въпроси - тел. 942 25 31. КОЙ ГОТВИ

Тахан баклава

Тахан баклава

Халвата се натрошава и се смесва с орехите. Корите две по две се напръскват с маслото и върху тях се разпределя плънката. Навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Изпичат се до порозовяване. Продуктите за сиропа се слагат да заврат. Когато сиропът изстине, с него се залива баклавата. Снимка: thinkstock * * * Участва в конкурса “ Коледна

Рецептата Dnes: Испански бадемов кекс

Рецептата Dnes: Испански бадемов кекс

Продукти: 2 портокала или около 280 грама, обелени и ситно нарязани 5 яйца, разделени 200 г захар 225 г бадеми, счукани 2 супени лъжици филиран бадем Пудра захар за поръсване Приготвяне: Сложете нарязаните портокали в тиган. Добавете 1 супена лъжица вода. Покрийте с капак и оставете да къкри, докато портокалите се сгъстят, а сокът им се изпари. Оставете

Кремообразно ризото с пиле и карамелизиран лук

Кремообразно ризото с пиле и карамелизиран лук

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в нагорещен тиган на средна температура. В него запържете лука до златисто или около 20 минути, за да се карамелизира. След като покафенее, свалете лука от котлона. Добавете балсамовия оцет и разбъркайте, докато се деглазира. Оставете настрана. Загрейте оставащите 2 лъжици зехтин в отделен тиган на средна температура

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах