Рецепта на деня: Маджарица - класически шоколадов десерт от балканската кухня
Рецепта на деня: Маджарица - класически шоколадов десерт от балканската кухня

Рецепта на деня: Маджарица - класически шоколадов десерт от балканската кухня

Необходими продукти: За тестото (5 кори): 600 г брашно; 1 пакет бакпулвер; 50 г свинска мас (или 50 г меко краве масло); 200 г пудра захар; 2 яйца; 200 мл сладкарска сметана. За шоколадовия крем: 300 г захар; ½ литър прясно мляко; 120 г брашно (или 90 г брашно + 30 г черно какао за по-интензивен вкус); 150 г масло; 150 г черен шоколад. За глазурата:

Тарт с круши

Тарт с круши

Декември е като дълъг, почти безкраен празник - шумен, вкусен, осветен и споделен. Днес ви предлагам рецепта за тарт, който е уместен както за отбелязване на специални поводи, така и за разтуха в по-сивите дни. Основата е маслено тесто пълно с нежен, ароматен крем гарниран с круши, но какви - дъхави, жълти като светулки, като сияние от светлина разколебана

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах