Защо да не държим отворени консерви в хладилника
Защо да не държим отворени консерви в хладилника

Защо да не държим отворени консерви в хладилника

© Често ни се случва да отворим консерва боб, грах или царевица, да използваме малко количество от нея и останалото да приберем с консервата в хладилника. Рядко се замисляме, че металът на консервата прониква в храната ни с течение на времето. След като отворим кутия, вътрешността й е изложена на въздух и окисляването може да ускори прехвърлянето на част

Защо да не държим отворени консерви в хладилника

Защо да не държим отворени консерви в хладилника

© Често ни се случва да отворим консерва боб, грах или царевица, да използваме малко количество от нея и останалото да приберем с консервата в хладилника. Рядко се замисляме, че металът на консервата прониква в храната ни с течение на времето. След като отворим кутия, вътрешността й е изложена на въздух и окисляването може да ускори прехвърлянето на част

Защо да не държим отворени консерви в хладилника?

Защо да не държим отворени консерви в хладилника?

© Често ни се случва да отворим консерва боб, грах или царевица, да използваме малко количество от нея и останалото да приберем с консервата в хладилника. Рядко се замисляме, че металът на консервата прониква в храната ни с течение на времето. След като отворим кутия, вътрешността й е изложена на въздух и окисляването може да ускори прехвърлянето на част

Защо да не държим отворени консерви в хладилника

Защо да не държим отворени консерви в хладилника

© Често ни се случва да отворим консерва боб, грах или царевица, да използваме малко количество от нея и останалото да приберем с консервата в хладилника. Рядко се замисляме, че металът на консервата прониква в храната ни с течение на времето. След като отворим кутия, вътрешността й е изложена на въздух и окисляването може да ускори прехвърлянето на част

Защо не трябва да съхраняваме наполовина пълни консерви в хладилника

Защо не трябва да съхраняваме наполовина пълни консерви в хладилника

Яденето на наполовина пълна консерва боб, която е престояла в хладилника 4 дни, вероятно няма да ни убие, но не се препоръчва. Може да е изкушаващо да поставите полупразната си консерва с храна в хладилника, за да я доизядете ден по-късно, но има основателна причина да избягвате този навик. Най-голямото безпокойство е миграцията на метала - процес,

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах