Гастроентерологът д-р Тихомира Георева: Яжте с мярка и без чувство за вина, когато яденето е подредено, тялото реагира спокойно
Гастроентерологът д-р Тихомира Георева: Яжте с мярка и без чувство за вина, когато яденето е подредено, тялото реагира спокойно

Гастроентерологът д-р Тихомира Георева: Яжте с мярка и без чувство за вина, когато яденето е подредено, тялото реагира спокойно

Д-р Тихомира Георева е гастроентеролог и нутриционист в Пловдив. Тя е автор на специални режими за справяне със затлъстяването и борба с метаболитния синдром, предиабет, подагра, различни гастроинтестинални заболявания. Тези режими най-общо включват здравословна диета, физическа активност и поведенческа терапия. За плавния преход към по-тежките храни

Открита е причината за отвращението към алкохола и сладкото

Открита е причината за отвращението към алкохола и сладкото

У чени от изследователския център City of Hope установиха как дефицитът на белтъка цитрин – рядко генетично заболяване, което пречи на черния дроб ефективно да превръща храната в енергия – може да стимулира натрупването на мазнини в черния дроб дори при хора с нормално телесно тегло. Проучването, публикувано в списание Nature Metabolism, показва и

Защо силно преработените храни повишават риска от чернодробни заболявания?

Защо силно преработените храни повишават риска от чернодробни заболявания?

Как силно преработените храни влияят върху черния дроб? Черният дроб е основният орган, който управлява обмяната на веществата. Той разгражда въглехидрати, мазнини и белтъци, образува жлъчни киселини, обезврежда токсични съединения и съхранява гликоген като енергиен резерв. Тези процеси осигуряват равномерно снабдяване на организма с енергия и поддържат

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах