placeholder
placeholder

Пухкав мраморен кекс

Пухкав мраморен кекс

Необходими Съставки яйца - 8 бр. олио - 200 мл брашно - 500 г бакпулвер - 3 бр. захар - 200 г какао - 100 г прясно мляко - 200 мл масло - 50 г за намазване на тавата пудра захар - 100 г за поръсване * мерки и количества Начин на приготвяне В купата на миксера чукнете яйцата, добавете захарта и разбивайте на средна степен, докато яйцата побелеят

Шарлотка с ябълки и боровинки

Шарлотка с ябълки и боровинки

Необходими Съставки ябълки - 3 бр. боровинки - 1/2 ч.ч. замразени яйца - 4 бр. пресни захар - 4 с.л. пълни сол - 1 щипка лимонова кора - 1 ч.л. брашно - 4 с.л. с връх бакпулвер - 1/2 п. масло - 20 г за намазване пудра захар - за поръсване галета - за поръсване * мерки и количества Начин на приготвяне Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте

Домашен сладкиш с дюли и ябълки

Домашен сладкиш с дюли и ябълки

Необходими Съставки брашно - 250 г яйца - 3 бр. захар - 150 г + 5 с.л. за плодовете ванилова захар - 10 г ябълки - 1 бр. сладко - кисел сорт дюли - 1 бр. голяма или 2 малки прясно мляко - 125 мл олио - 160 мл лимони - 1 бр. среден бакпулвер - 15 г масло - 15 г кардамон - 1/2 к.л. сол - 1 щипка * мерки и количества Начин на приготвяне 1. Почистете дюлите

Новият цар на сладкишите: Сипваш всичко в тавата, а той сам се разделя на пластове при печенето!

Новият цар на сладкишите: Сипваш всичко в тавата, а той сам се разделя на пластове при печенето!

Няма съмнение: на всички домакини най-много им харесват бързите и лесни сладкиши . Представяли сме ви какви ли не рецепти, но тази бие всички по оригиналност и резултат! Трислойният сладкиш, известен като „умен“, напълно оправдава името си, пише zajenata.bg. Необходимо е само да смесите продуктите за тестото правилно и в процеса на печене то ще се

Мини мекички

Мини мекички

Необходими Съставки яйца - 2 бр. кисело мляко - 100 мл мая - 1 пакетче вода - 50 мл заквасена сметана - 50 мл захар - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. оцет - 1 ч.л. брашно - 3 - 4 в.ч. бакпулвер - на върха на 1 ч.л. * мерки и количества Начин на приготвяне Маята се смесва с всички течни съставки. Яйцата се разбиват отделно и тогава се добавят заедно със солта,

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах