Пухкав козуначен кекс с орехи и локум
Пухкав козуначен кекс с орехи и локум

Пухкав козуначен кекс с орехи и локум

С наближаването на Великденските празници мисълта за вкусния пухкав козунак се намества в съзнанието на всеки един от нас. И докато чукането с яйца си е традиция, която се случва само и единствено в деня на Великден, то с козунака можем мъничко да подраним. Ето защо днес сме решили да ви представим една страхотна рецепта за козуначен кекс, който се

Лек ябълков сладкиш

Лек ябълков сладкиш

Продукти 1 пак. бисквити (обикновени/чаени) 125 г масло 6 ябълки (средно големи) 50 г орехови ядки канела 4 яйца 1 ч.ч. брашно 2/3 ч.ч. захар 1 пак. ванилия или ванилова захар пудра захар (за поръсване) Начин на приготвяне Маслото се разтопява. В тава подреждаме бисквитите и ги заливаме с разтопеното масло. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват

Полезни орехови сладки с ябълков пълнеж

Полезни орехови сладки с ябълков пълнеж

Необходими Съставки За тестото яйца - 2 бр. глюкоза - 6 с.л. на прах + за овалване орехи - 100 г прясно мляко - 2 с.л. масло - 2 с.л. ванилия - 1 пакетче брашно от спелта - 1 и 1/2 ч.ч. бакпулвер - 1/2 пакетче За пълнежа ябълки - 2 бр. вода - 1 с.л. глюкоза - 2 с.л. канела - 1 щипка * мерки и количества Начин на приготвяне Първо, приготвяме

Козуначен кекс с орехи и локум

Козуначен кекс с орехи и локум

Необходими Съставки яйца - 3 бр. захар - 1 и 1/2 ч.ч. олио - 1/3 ч.ч. прясно мляко - 200 мл мая - 7 г суха брашно - 3 и 1/2 ч.ч. локум - 1 кутийка орехи - 1 ч.ч. 1 ванилия - 1 бр. лимонова кора - на 1 лимон * мерки и количества Начин на приготвяне Мерителната чаша е с обем 250 мл. Маята се смесва с топлото мляко и една чаена лъжичка от захарта

Лесна рецепта за неустоими домашни бисквитки с шоколад

Лесна рецепта за неустоими домашни бисквитки с шоколад

Необходими продукти 250 г шоколад 200 г маргарин 2 бр. яйца 1 ч.ч. захар 1 ванилия 500 г брашно 1 равна ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. сода Начин на приготвяне Разбиват се яйцата със захарта, ванилията, бакпулвера и содата. Слагат се към мекият маргарин, като отново се бие. Прибавя се брашното. Шоколада се нарязва на груби парченца. Слага се в тестото и се

Рецепта за вкусни ягодови бисквити

Рецепта за вкусни ягодови бисквити

Едва ли има човек, който да не обича ягоди и същото важи и за бисквити. А какво ще кажете за комбинация от двете? Ето как да приготвите вкусни ягодови бисквити: Необходими продукти: За бисквитите: спрей за готвене 3/4 ч. нарязани ягоди 1 ч. л. лимонов сок 1/2 ч. захар 2 ч. брашно 1/2 ч. л. сода 1/4 ч. л. сол 1/2 ч. масло, разтопено 1/4 ч. кафява захар

Сочен ябълков сладкиш с млечна заливка

Сочен ябълков сладкиш с млечна заливка

Ако имате много излишни ябълки и се чудите каква вкусотия да си приготвите с тях, защото просто няма как да ги изядете в суров вид, то тази рецепта определено е много подходяща за вас. Представяме ви един уникален ябълков сладкиш, който става много сочен и се приготвя супер бързо и лесно. Хрупкави отвън, пухкави отвътре… Любими са на Джейми Оливър

Рецепта за вкусни ягодови бисквити

Рецепта за вкусни ягодови бисквити

Едва ли има човек, който да не обича ягоди и същото важи и за бисквити. А какво ще кажете за комбинация от двете? Ето как да приготвите вкусни ягодови бисквити: Необходими продукти: За бисквитите: спрей за готвене 3/4 ч. нарязани ягоди 1 ч. л. лимонов сок 1/2 ч. захар 2 ч. брашно 1/2 ч. л. сода 1/4 ч. л. сол 1/2 ч. масло, разтопено 1/4 ч. кафява захар

Канелена торта с грейпфрут

Канелена торта с грейпфрут

богато на фолати лесно 12 порции 50 мин+охлаждане За една порция: 266 ккал мазнини 15 г холестерол 42 мг въглехидрати 30 г протеини 3,7 г фибри 1,5 г необходими продукти: 2 ч.ч. плодово пюре 1 1/2 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. мазнина 2 яйца 2 ч.ч. брашно 1 с.л какао 1/2 ч.л. канела 1 1/2 ч.л. сода за хляб щипка сол 1/2 ч.ч. стафиди и нарязани фурми 1/2 ч.ч

Сладкиш с сусамови блокчета

Сладкиш с сусамови блокчета

Необходими Съставки сусамови блокчета - 70 г с мед Tastino брашно - 1 ч.ч. + за намазване на тавата олио - 2 с.л. + за тавата захар - 1 ч.ч. яйца - 5 бр. какао - 2 с.л. вода - 1 ½ захар - 2/3 ч.ч. бакпулвер - 1 пакетче * мерки и количества Начин на приготвяне Яйцата ги вадим на стайна температура. Брашното го смесваме с бакпулвера и пресяваме със сито

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах