Рецепта на деня: Родопски колаци за Игнажден
Рецепта на деня: Родопски колаци за Игнажден

Рецепта на деня: Родопски колаци за Игнажден

Днес е Игнажден. От него започват коледните и новогодишни празници. Според народното поверие на този ден е началото на новата година, затова в някои области на България го наричат Нов ден, пише omda.bg. Предлагаме да се потопите в традицията на българската кухня и да приготвите родопски колаци, с което да изненадате семейството си и най-вече децата

Рецепта на деня: Напукани коледни сладки с ябълково брашно

Рецепта на деня: Напукани коледни сладки с ябълково брашно

Необходими продукти: ябълково брашно - 100 г; пълнозърнесто брашно - 80 г; масло - 60 г; кафява захар - 60 г; канела - 1 ч.л.; кориандър - 1 ч.л.; бакпулвер - 1 пакетче /10 г/; сол - щипка; орехи - 40 г; яйце - 1 бр. /65 г/ скир - 4 с.л. /или кисело мляко/; пудра захар за поръсване. Начин на приготвяне: В купа разбийте яйцето със захарта и скира. Разтопете

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах