Консумацията на пилешко може да удвои риска от рак
Редовната консумация на пилешко месо може да удвои риск а от смърт от 11 различни вида рак на храносмилателната система, включително на червата и стомаха. Това сочи ново изследване , проведено от италиански учени и публикувано в специализираното списание Nutrients. Докато червеното и преработеното месо отдавна са в списъка на риск овите храни, птичето
Крие ли бялото месо неочаквани рискове?
Дълго време пилешкото месо се възприемаше като по-здравословната алтернатива на червеното месо – по-ниско съдържание на мазнини, по-малко риск от сърдечносъдови заболявания. Именно затова то присъства редовно в хранителните режими на милиони хора. Но ново изследване от Южна Италия повдига въпроси за реалното му въздействие върху здравето. Проучването
Колко месо може да се яде, за да не се навреди на здравето – ето какво казват учените
Ако не сте веган, месото със сигурност е важна част от хранителния ви рацион, както и за милиони други хора по целия свят. В същото време обаче учените все по-често откриват доказателства, че консумацията му може да бъде не само полезна, но и вредна за организма. В резултат възниква въпросът – колко месо може да се яде, за да не вреди на здравето?
Кардиолог: Преработените форми на червено месо натрупват плаки в артериите. С течение на времето се ограничава притокът на кръв към сърцето
© През последните години червеното месо е в центъра на множество здравни дебати - особено по отношение на потенциалната му роля за увеличаване на риска от сърдечни заболявания. Връзката между консумацията на червено месо и сърдечно-съдовото здраве е сложна, повлияна от вида на месото, методите на приготвяне, размера на порциите и индивидуалните фактори
Кардиолог: Преработените форми на червено месо натрупват плаки в артериите. С течение на времето се ограничава притокът на кръв към сърцето
© През последните години червеното месо е в центъра на множество здравни дебати - особено по отношение на потенциалната му роля за увеличаване на риска от сърдечни заболявания. Връзката между консумацията на червено месо и сърдечно-съдовото здраве е сложна, повлияна от вида на месото, методите на приготвяне, размера на порциите и индивидуалните фактори
Кардиолог: Преработените форми на червено месо натрупват плаки в артериите. С течение на времето се ограничава притокът на кръв към сърцето
© През последните години червеното месо е в центъра на множество здравни дебати - особено по отношение на потенциалната му роля за увеличаване на риска от сърдечни заболявания. Връзката между консумацията на червено месо и сърдечно-съдовото здраве е сложна, повлияна от вида на месото, методите на приготвяне, размера на порциите и индивидуалните фактори
Кардиолог: Преработените форми на червено месо натрупват плаки в артериите. С течение на времето се ограничава притокът на кръв към сърцето
© През последните години червеното месо е в центъра на множество здравни дебати - особено по отношение на потенциалната му роля за увеличаване на риска от сърдечни заболявания. Връзката между консумацията на червено месо и сърдечно-съдовото здраве е сложна, повлияна от вида на месото, методите на приготвяне, размера на порциите и индивидуалните фактори
Кардиолог: Преработените форми на червено месо натрупват плаки в артериите. С течение на времето се ограничава притокът на кръв към сърцето
© През последните години червеното месо е в центъра на множество здравни дебати - особено по отношение на потенциалната му роля за увеличаване на риска от сърдечни заболявания. Връзката между консумацията на червено месо и сърдечно-съдовото здраве е сложна, повлияна от вида на месото, методите на приготвяне, размера на порциите и индивидуалните фактори