Кои храни са най-опасни през лятото?
Кои храни са най-опасни през лятото?

Кои храни са най-опасни през лятото?

З абравете за аланглето, тартара и други храни със сурови компоненти, ако не сте сигурни в условията на хладилно съхранение на суровините им. Това е един от съветите за безопасно хранене през лятото, които даде диетологът д-р Ива Левкова от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов, съобщиха от болницата. Сготвяйте добре храната, при висока температура и за продължително

Полезни съвети от пироговския лекар д-р Ива Левкова

Полезни съвети от пироговския лекар д-р Ива Левкова

/КРОСС/ Летните месеци създават благоприятни условия за бързото разваляне на храната, особено при неправилно съхранение. Високите температури улесняват развитието на бактерии като Салмонела, Е. Коли, Листерия, Стафилококи, Клостридиум ботулини и др., които могат да предизвикат хранителни токсикоинфекции и/или  интоксикации. Най-честите причинители

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах