placeholder
placeholder

Лесни февруарски сладки
Лесни февруарски сладки

Лесни февруарски сладки

225 г брашно 150 г масло 125 г пудра захар 10 с.л. захар РЕЦЕПТА: Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета масло (150 г). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност се поръсва брашно и се

Сладкиш с глазура и компот от праскови

Сладкиш с глазура и компот от праскови

Необходими Съставки брашно - 2 ч.ч. захар - 1 ч.ч. олио - 1/2 ч.ч. какао - 1/3 ч.ч. сода бикарбонат - 1 ч.л. оцет вода - 1 ч.ч. глазура компот от праскови * мерки и количества Начин на приготвяне В дълбока купа се смесват брашното, захарта и какаото. Объркват се с лъжица и се добавя содата, коята е угасена с оцета. Добавят се олиото и водата

Сладки от кухнята на баба

Сладки от кухнята на баба

Сладки пръчици 150 г смлени бадеми 150 г захар 1 белтък за глазурата: 1 белтък лимонов сок захар 1 Разбийте на гъст сняг белтъците със захарта и смесете с бадемите. Добавете ванилията. От полученото тесто оформете блат, който нарежете на пръчици. 2 За да приготвите глазурата, смесете белтъка с малко количество захар. Не трябва да се получава гъста

Как да приготвим: Маслен пай с конфитюр

Как да приготвим: Маслен пай с конфитюр

Необходими продукти: 500 г брашно 1 ч. ч. захар 125 г масло 2 яйца 6 с. л. студена вода 1 ванилия 1 бакпулвер щипка сол 1 бурканче конфитюр по избор 1 с. л. мед разтопен с 1с. л. прясно мляко за глазиране. Приготвяне: В купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Добавяме нарязаното на бучки студено масло и претриваме с пръсти докато сместа

Бисквитки “Весели свинчовци”

Бисквитки “Весели свинчовци”

Бисквитките се приготвят от два вида маслено тесто: ванилено (бяло) и какаово (тъмно). Продукти (12 порции): За тъмното тесто: 60 г брашно, 15 г какао, 1 щипка ванилия, 25 г пудра захар, 30 г масло, 15 г заквасена сметана.* За леко тесто: 75 г брашно, щипка ванилия, 25 г пудра захар, 30 г масло, 15 г заквасена сметана * допълнително - яйчен белтък

Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи

Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи

Необходими Съставки млечен шоколад - 60 г сушени сини сливи - 6 бр. без костилки заквасена сметана - 1 ч.ч. олио - ¼ ч.ч. бакпулвер - 1 пакетче брашно - 2 ч.ч. захар - 1 ч.ч. яйца - 3 бр. L пудра захар - за поръсване ванилия - 1 пакетче масло - за намазване на тавата брашно - за набрашняване на тавата * мерки и количества Начин на приготвяне Вадим

Сладкиш с ягодов крем

Сладкиш с ягодов крем

Необходими Съставки яйца - 2 цели белтъци - 2 бр. захар - 150 г олио - 5 с.л. газирана вода - 100 мл кора от мандарина ванилия - 1 бр. сок от мандарина - 1 с.л. брашно - 300 г бакпулвер - 1 пакет какао - 1 с.л. равна крем заквасена сметана - 100 г пудра захар - 3 с.л. извара - 1 с.л. ванилия - 1 бр. прясно мляко - 200 мл крем - 3 с

Портокалово-шоколадов кекс

Портокалово-шоколадов кекс

Необходими Съставки яйца - 3 бр. захар - 450 г олио - 200 мл кисело мляко - 200 г бакпулвер - 15 г брашно - 350 г + още 250 г портокалов сок - 100 мл портокали - 1 бр. настърганата кора ванилия - 2 прахчета какао - 35 г глазура портокалов сок - 300 мл захар - 100 г нишесте - 30 г ванилии - 2 прахчета * мерки и количества Начин на приготвяне С миксер

Бисквити с ябълки и сметана

Бисквити с ябълки и сметана

Необходими Съставки брашно - 110 г. овесени трици - 55 г ябълки - 1 бр. (около 140 г) заквасена сметана - 50 г (или готварска 35% масленост) яйце - 1 бр. XL захар - 75 г бяла или кафява, кристална ванилова захар - 1 ч.л. мас - 80 г на стайна температура канела - 1 щипка индийско орехче - 1 щипка бакпулвер - 1 ч.л. с малко връхче * мерки и количества

Кекс с крем Аламинут

Кекс с крем Аламинут

Необходими Съставки яйца - 4 бр. захар - 1 ч.ч. брашно - 1 ч.ч. бакпулвер - 1 бр. олио - 80 мл ванилия - 1 бр. какао - 3 с.л прясно мляко - 800 мл крем ванилия - 2 пакетчета (аламинут) * мерки и количества Начин на приготвяне Рзбиваме жълтъците с 2/3 от захарта и добавяме олиото. Отделно разбиваме белтъците с останалата захар. Смесваме внимателно

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах